Καλησπέρα σας,
μετά από πολύ καιρό και αφού πρήχτηκα με αυτήν την εγγύηση που χάνει το κάθε καινούριο αυτόκινητο μας αν δεν το πάμε στην αντιπροσωπεία (σερεί κορδόνι το έχουνε κάνει πλέον στις αντιπροσωπείες αυτό το πράγμα, όπως όλοι ξέρετε) σκέφτηκα να ψάξω λίγο να ρωτήσω και να μάθω γενικά για κάποιον νόμο που υπάρχει ο οποίος λέει ότι δεν χάνουμ την εγγύηση του αυτοκινήτου μας να πάμε στον φίλο μας τον μηχανικό να μας αλλάξει λάδια, μπουζί και άλλα παρόμοια πράγματα τα οποία συμπεριλαμβάνονται σε ένα service. Από το μικρό ψαχτήρι που έκανα λοιπόν, βρήκα τα εξής και μπορείτε κι εσείς φυσικά να ρωτήσετε και να μάθετε κι αν κάτι είναι διαφορετικό να το συμπληρώσουμε εδώ πέρα.
Ξεκινώντας λοιπόν σας λέω ότι υπάρχει ένας κανονισμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο 1400/2002 (όπως καταλαβαίνετε είναι από το 2002 ο κανονισμός) που λέει το εξής με απλά λόγια:
Οποιοσδήποτε πολίτης θέλει να επισκευάσει ή/ και να συντηρήσει το αυτοκίνητο του (όταν είνια εντός εγγύησης) μπορεί να το κάνει σε οποιοδήποτε συνεργείο της επιλογής του χωρίς να χάσει την εγγύηση που δίνει ο κατασκευαστής του αυτοκινήτου. Προϋπόθεση φυσικά είναι ο κάτοχος του συνεργείου να είναι και κάτοχος του ανάλογου πτυχίου.
Γενικότερα μπορεί να διαβάσει κάποιος τον κανονισμό στην παρακάτω σελίδα η οποία έχει γενικότερα κανονισμούς και νόμους της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης